Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, коли овочі можуть бути небезпечними для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, коли овочі можуть бути небезпечними для організму

Бувають випадки, коли овочі негативно впливають на організм

6 жовтня 2020, 20:22 comments1364
Поділіться публікацією:

Всі ми добре знаємо, що овочі — це одна з основ здорового і збалансованого харчування. Однак дієтолог Олена Соломатіна розповіла, коли вони можуть діяти на організм негативно, передає видання lenta.

Дієтолог розповіла, коли овочі можуть бути небезпечними для організму

Коли овочі можуть бути небезпечними для організму. Фото: pixabay

Є серед корисних овочів ті, які провокують проблеми з щитовидною залозою і гормонами, а також не наповнюють організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Такі проблеми овочі можуть викликати тоді, коли будуть неправильно (або занадто довго) зберігатися або пройдуть неправильну термічну обробку.

Олена не радить вживати перестиглі баклажани, зелені помідори і картоплю, яка зберігалася до самої весни. У їх складі з'являється соланін — нейротоксин, який негативно позначається на нервовій і сечовивідної системах.

Також варто бути акуратними з квасолею, тому що її не можна їсти недовареною або сирою. В її складі є фітогемаглютинін, який може стати причиною отруєння. А тривале зберігання бобових призводить до того, що в них накопичуються мікотоксини, розповідає фахівець.

Також небезпечними можуть бути буряк, петрушка, морква, огірки і шпинат, тому що при довгому зберіганні в них збираються нітрати. А вони можуть негативно позначитись на здоров'ї, пояснює Олена.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар перерахувала кращі "продукти — антибіотики".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини