Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Всі ми добре знаємо, що овочі — це одна з основ здорового і збалансованого харчування. Однак дієтолог Олена Соломатіна розповіла, коли вони можуть діяти на організм негативно, передає видання lenta.
Коли овочі можуть бути небезпечними для організму. Фото: pixabay
Є серед корисних овочів ті, які провокують проблеми з щитовидною залозою і гормонами, а також не наповнюють організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Такі проблеми овочі можуть викликати тоді, коли будуть неправильно (або занадто довго) зберігатися або пройдуть неправильну термічну обробку.
Олена не радить вживати перестиглі баклажани, зелені помідори і картоплю, яка зберігалася до самої весни. У їх складі з'являється соланін — нейротоксин, який негативно позначається на нервовій і сечовивідної системах.
Також варто бути акуратними з квасолею, тому що її не можна їсти недовареною або сирою. В її складі є фітогемаглютинін, який може стати причиною отруєння. А тривале зберігання бобових призводить до того, що в них накопичуються мікотоксини, розповідає фахівець.
Також небезпечними можуть бути буряк, петрушка, морква, огірки і шпинат, тому що при довгому зберіганні в них збираються нітрати. А вони можуть негативно позначитись на здоров'ї, пояснює Олена.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар перерахувала кращі "продукти — антибіотики".
Новини