Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Стрес, тривога та паніка, які прийшли в життя українців разом із війною, впливають на апетит та загальне самопочуття. Але треба розуміти, що зміна звичного харчування може призвести до послаблення імунітету, а цього не можна допускати. Лікар-дієтолог Ольга Безугла на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим потрібно збагачувати організм.
Харчування під час війни (фото з відкритих джерел)
Фахівець рекомендує наповнювати раціон білками, свіжими овочами та жирами, тому що вони надовго насичують організм, підвищують енергію та продуктивність.
Також за умов війни перевагу варто віддати продуктам, які мають тривалий термін придатності. Це дозволить вам харчуватися повноцінно, навіть якщо буде відсутня електрика.
Дієтолог радить не забувати про вуглеводи, які містяться у крупах, хлібі, макаронних виробах та крохмалистих овочах, тому по можливості щодня додавайте їх у раціон.
Ще в меню повинні бути білки (м'ясо, сир, яйця, рибні консерви, сочевиця, квасоля), клітковина (капуста, морква, спаржа та інші сезонні овочі) та жири (горіхи, сало, олія).
Нагадаємо, що при сучасному ритмі життя багато людей відчувають дефіцит енергії, і багато хто заповнює її не здоровими способами. Експерти поділилися списком продуктів, що допомагають боротися зі втомою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за словами дієтолога Світлани Фус, деякі продукти здатні впливати на психологічний стан людини. Раціон може допомогти впоратися з депресією, зняти стрес чи підняти настрій.
Читайте також, що лікар-нутриціолог Євгенія Хелс поділилася списком антивірусних продуктів, які бажано вживати щодня.
Новини