Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Взимку потрібно подбати про свій імунітет, особливо на тлі поширення коронавірусної інфекції. А зробити це можна за допомогою антивірусних продуктів. Нутриціолог Євгенія Хелс розповіла, що треба додати до свого раціону?
Список антивірусних продуктів (фото з відкритих джерел)
Червоні та зелені водорості
Цей продукт містить особливий білок – гриффітсин, який виявляє антивірусну активність. Водорості також підвищують стійкість до захворювань сечостатевої системи та хвороб дихальних шляхів.
Солодка
Корінь солодки містить гліциризин, тому його вживання допомагає підтримувати організм у тонусі та боротися з вірусами. Але солодку не можна людям із цукровим діабетом, ожирінням та з високим кортизолом.
Кверцетін
Це рослинний флавоноїд, який міститься в багатьох рослинах, фруктах та овочах (каперсах, спаржі, перці, помідорах, винограді, яблуках, брокколі, ягодах). Його давно застосовують у медицині для лікування захворювань серцево-судинної системи, при інфарктах та інсультах
Також нутріціолог радить збагатити раціон часником, гранатом, зеленим чаєм, кокосовим маслом, куркумою та імбиром.
Нагадаємо, що в період простудних захворювань та загострення коронавірусної інфекції важливо займатися зміцненням свого імунітету. Є продукти, які підвищують захисні функції організму, а є ті, що їх руйнують. Що входить до списку?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що харчування безпосередньо впливає на здоров'я людини, тому якщо хочете захистити свій організм від захворювань, стежте за тим, які продукти вживаєте. Експерти зазначили, що необхідно додати до свого меню, щоб захистити себе від онкології.
Новини