Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти руйнують імунну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти руйнують імунну систему

Експерти перерахували продукти, які варто обмежити у раціоні, бо вони руйнують імунну систему

3 листопада 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

У період простудних захворювань та загострення коронавірусної інфекції важливо займатися зміцненням свого імунітету. Є продукти, які підвищують захисні функції організму, а є ті, що їх руйнують. Що входить до цього списку?

Які продукти руйнують імунну систему

Що руйнує імунну систему | Фото: pexels

Алкоголь та солодкі газовані напої

Послабити імунну систему може регулярне вживання солодких газованих напоїв, підсолоджених чаїв, енергетичних напоїв та алкоголю. Вони збільшують вироблення гормону стресу кортизолу, порушують рівень цукру в крові та функцію інсуліну. Крім того, такі напої відомі тим, що порушують циркадний ритм.

Цукерки

Стрибок рівня цукру в крові після вживання цукерок може послабити вашу імунну систему. Цукерки та жуйки багаті на цукор, який може змусити імунітет збільшити вироблення вільних радикалів (пов'язаних з раком, діабетом та серцево-судинними захворюваннями), які можуть послабити захисні клітини крові та викликати запалення.

Картопляні чипси

Цей препарат може бути реальним страхом для імунної системи, оскільки містять велику кількість хворих жирів. Смажена їжа, яка є картопляними чипсами, є головним винуватцем таких розладів, як високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину та ослаблення імунітету.

Червоне м'ясо

Червоне м'ясо (яловичина, свинина та баранина) має високий вміст насичених жирів, які можуть збільшити рівень холестерину в крові. Це не просто призведе до удару по імунній системі, але також буде несприятливо впливати на здоров'я серця.

Білий хліб

Хліб, печиво та тістечка дуже негативно впливають на вашу імунну систему, оскільки вони виготовлені з білого борошна, яке, як правило, має високу калорійність та низький вміст поживних речовин. Ці продукти також можуть призвести до запалення, резистентності до інсуліну та збільшення ваги.

Кава

Через високий вміст антиоксидантів та протизапальних властивостей кава корисна для здоров'я, але вона також здатна порушити кислотний баланс шлунка, викликаючи порушення травлення, здуття живота та розлади шлунка, що може заважати вашому імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як популярна їжа послаблює імунну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини