Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала продукти, що впливають на психологічний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала продукти, що впливають на психологічний стан

Гіркий шоколад називають справжнім антидепресантом, здатним покращити настрій

31 січня 2022, 15:39
Поділіться публікацією:

За словами дієтолога Світлани Фус, деякі продукти здатні впливати на психологічний стан людини. Раціон може допомогти впоратися з депресією, зняти стрес або підняти настрій, повідомляє ТСН.

Дієтолог назвала продукти, що впливають на психологічний стан

Ягоди - фото REGNUM

Горіхи

Вживання сирих горіхів може допомогти позбавити людину почуття смутку. У такому разі найкраще обирати волоські горіхи. До складу продукту, крім поліненасичених жирних кислот, входить магній та вітамін В6. Ці корисні речовини заспокоюють нервову систему, впливають на артеріальний тиск.

Цільнозернові крупи

У цій продукції міститься триптофан — амінокислота, що сприяє виробленню серотоніну (для підвищення настрою) та мелатоніну (для поліпшення якості сну).

Жирна морська риба

У такій рибі міститься велика кількість поліненасичених жирів Омега-3. Вони можуть полегшити симптоми тривоги та депресії. Дієтолог рекомендує включити в раціон страви з морської риби та вживати їх хоча б двічі на тиждень. Добре підійдуть сардини, оселедець, форель, лосось чи скумбрія.

Заморожені та свіжі ягоди

Ця продукція багата на натуральні цукри, антиоксиданти, а також вітамін С. Вони можуть впливати на почуття тривоги, дещо знижуючи його.

Молочні продукти

Молочка, зокрема сир і сир, хороше джерело тирозину — попередника дофаміну ("гормону щастя"). Через дефіцит цієї речовини у людини виникає стрес і депресивні стани.

Гіркий шоколад

Гіркий шоколад називають справжнім антидепресантом, здатним покращити настрій. При цьому варто пам'ятати, що він є дуже калорійним продуктом. Нормальна кількість чорного шоколаду – 25-30 грамів на день для дорослої людини.

Раніше на порталі "Коментарі" — Небезпечно для шлунка: 5 продуктів, які не можна їсти натще .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини