Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала ідеальний напій при гастриті
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала ідеальний напій при гастриті

Лікар-дієтолог Тетяна Іванникова розповіла, що рекомендується їсти при гастриті як перекус

9 листопада 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

На сьогодні на гастрит страждає дуже багато людей. І виникнути запалення може з різних причин, зокрема через неправильне харчування. Лікар-дієтолог Тетяна Іваннікова розповіла, який напій варто додати до раціону людям, які зіткнулися із захворюванням.

Дієтолог назвала ідеальний напій при гастриті

Який напій допоможе при гастриті (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що людям з гастритом і виразкою шлунка в якості перекусу варто вживати кисіль. Як виявилося, цей напій позитивно позначається на мікрофлорі кишківника, скорочуючи кількість шкідливих бактерій і збільшуючи зростання корисних. Завдяки своїй в'язкій текстурі, кисіль добре обволікає слизову оболонку шлунка, тим самим створюючи захисний бар'єр.

Крім цього, у складі киселю міститься крохмаль, який допомагає знижувати в крові рівень "шкідливого" холестерину, тим самим запобігаючи розвитку атеросклерозу та захворювань серцево-судинної системи.

Також напій сповільнює всмоктування жирів, тому в кров потрапляє менша кількість холестерину.

Нагадаємо, що хронічний гастрит часто є результатом зловживання алкоголем, тривалого застосування ацетилсаліцилової кислоти або нестероїдних протизапальних препаратів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гастрит — нешкідливий недуг, але якщо його не лікувати й не стежити за своїм способом життя, він призведе до серйозних проблем зі здоров'ям. Що може загострити захворювання?

Читайте також, що виразкова хвороба шлунка — поширене хронічне захворювання, яке може бути викликано багатьма факторами, але основним з них вчені вважають стрес. Саме він створює умови, які сприяють розвитку запалення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини