Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені підтвердили зв'язок між стресом і виразкою шлунка
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені підтвердили зв'язок між стресом і виразкою шлунка

«Усі хвороби від нервів» - нерідко нам доводиться чути цей вислів

24 березня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Виразкова хвороба шлунка — широко поширене хронічне захворювання, яке може бути викликане багатьма чинниками, але основним з них вчені вважають стрес. Саме він створює умови, які сприяють розвитку запалення.

Вчені підтвердили зв'язок між стресом і виразкою шлунка

чи правда, що стрес провокує виразку шлунка (фото з відкритих джерел)

Фахівці, спираючись на результати дослідження, заявили, що спокійні та врівноважені люди практично не страждають цією проблемою. Чого не скажеш про людей, які регулярно стикаються зі стресом і нервовим напруженням. Не дарма кажуть, що всі хвороби від нервів, адже вчені дійсно підтвердили цей взаємозв'язок.

Експерти підкреслили, що стрес є головною причиною розвитку запалення і виразки слизової шлунка. На стрес першим реагує шлунково-кишковий тракт. Варто нам понервувати — і в шлунку з'являється дискомфорт, біль, можливо, навіть доводиться кожні п'ять хвилин бігати в туалет.

Фізіологічні реакції, які відбуваються в організмі при стресі, пов'язані з викидом адреналіну, який звужує судини. Від цього в першу чергу страждають слизові оболонки, адже спазм судин ускладнює кровообіг. Як наслідок, порушується живлення клітин слизової оболонки та поступово клітини шлунка (або дванадцятипалої кишки) частково атрофуються і гинуть, а на їх місці утворюється виразка.

Якщо хочете уникнути виразки шлунка, тоді навчіться абстрагуватися від стресу, поганих думок, підвищеної тривожності. Якщо ви перенервували, тоді компенсуйте своє емоційне напруження повноцінним відпочинком (прогулянкою, здоровим сном, походом на фітнес і т.д.).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що певні продукти можуть допомогти людині впоратися зі стресом і привести свій стан і настрій в норму за дуже короткий час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини