Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 5 продуктів для зняття стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

5 продуктів для зняття стресу

Деякі продукти здатні боротися зі стресом не гірше, ніж ліки

12 січня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Періодичні напади стресу можуть негативно позначитися на фізичному та емоційному здоров'ї людини. Фактично, це може збільшити ризик серцевих захворювань  і появу депресії.

5 продуктів для зняття стресу

Деякі продукти допомагають позбутися стресу - фото: з відкритих джерел

Дивно, але певні продукти можуть допомогти людині впоратися зі стресом, і привести свій стан і настрій в норму за дуже короткий час.

1. Солодка картопля

Вживання цільних, багатих поживними речовинами джерел вуглеводів, таких як солодка картопля, може допомогти знизити рівень гормону стресу кортизолу. Солодкий картопля — це цілісний продукт, багатий на поживні речовини, які важливі для реакції на стрес: вітаміном С і калієм.

2. Кімчі

Кімчі — це ферментована овочева страва, яку, зазвичай, готують з капусти напа і дайкона, різновиду редису. Сьогодні кімчі продається в багатьох супермаркетах.

Дослідження показали, що ферментовані продукти допомагають зменшити стрес і занепокоєння. Крім того, кімчі містить в собі пробіотики, вітаміни, мінерали та антиоксиданти.

3. М'ясні субпродукти

Яким би дивним не здавався цей факт, але відмінним способом побороти стрес є вживання м'ясних субпродуктів. Серце, печінка і нирки корови та курей є відмінним джерелом вітамінів групи B. Особливо — B12, B6, рибофлавіну і фолієвої кислоти, які необхідні для контролю стресу.

Шматочок яловичої печінки (85 грамів) містить в собі понад 50% денної норми вітаміну B6 і фолієвої кислоти, більше ніж 200% денної норми рибофлавіну і понад 2000% денної норми вітаміну B12.

4. Молюски

Молюски, в тому числі мідії та устриці, багаті амінокислотами, наприклад, таурином. Він, своєю чергою, здатний підвищувати настрій. Дослідження показують, що таурин справляє на людину антидепресивну дію.

5. Жирна риба

Жирна риба, наприклад, скумбрія, оселедець, лосось і сардини, неймовірно багата жирами омега-3 і вітаміном D — поживними речовинами, які допомагають знизити рівень стресу і поліпшити настрій. Варто відзначити, що вітамін D також грає дуже важливу роль в регулюванні психічного здоров'я і стресу.

Для того, щоб зняти стрес, постарайтеся включити деякі з перерахованих вище продуктів у свій раціон.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, як очистити куряче м'ясо від гормонів та антибіотиків, а також про з найважливіші продукти для зміцнення серця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини