Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Без яких продуктів організм швидко старіє
commentss НОВИНИ Всі новини

Без яких продуктів організм швидко старіє

Лікар-дієтолог Анна Коновалова розповіла, відсутність яких продуктів у раціоні може спровокувати старіння організму

20 січня 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

Харчування — важливий фактор, який впливає на здоров'я. Є продукти, які негативно відбиваються на стані організму, а є ті, без яких він не може, тому що їхній дефіцит прискорює процес старіння.

Без яких продуктів організм швидко старіє

Без яких продуктів організм швидко старіє (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Анна Коновалова розповіла, що правильно збалансований раціон підвищує імунітет, покращує мозкову активність, очищує організм від шлаків. І є продукти, які просто необхідно додавати до свого меню. Насамперед це риба, тому що вона є цінним джерелом білка, поліненасичених жирних кислот та мікроелементів. За словами лікаря, її потрібно вживати не менше ніж 2-3 рази на тиждень по 110-140 грамів.

Крім того, Коновалова розповіла про користь свіжих овочів та фруктів, бо вони багаті на вітаміни та мікроелементи, зокрема клітковину, яка відіграє важливу роль у процесі травлення. Такі продукти слід вживати не менше 5-6 порцій на день.

Плюс до всього, раціон слід збагатити горіхами та насінням, тому що в їхньому складі багато вітамінів, поліненасичених жирних кислот та інших елементів, що підтримують роботу всього організму. Але не зловживайте ними, оскільки вони досить калорійні й можуть позначитися на фігурі.

Нагадаємо, що дієтологи Лорен Манакер і Кортні Д`Анджело назвали неправильні варіанти сніданків, які можуть зашкодити імунній системі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені США пов'язали вживання оливкової олії зі зниженням ризику передчасної смерті від хвороб.

Читайте також, що у зимовий період у людини падає продуктивність. Щоб цього не допустити, експерти радять включити до раціону кілька продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини