Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт здатний захистити від багатьох хвороб
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт здатний захистити від багатьох хвороб

Вчені США пов'язали вживання оливкової олії зі зниженням ризику передчасної смерті від хвороб

12 січня 2022, 17:15
Поділіться публікацією:

Дослідники з Гарварду рекомендують збагатити раціон натуральною оливковою олією, тому що цей продукт, як виявилося, може захистити від різних захворювань і зміцнити стан організму.

Який продукт здатний захистити від багатьох хвороб

Оливкова олія (фото з відкритих джерел)

Результати своєї роботи команда вчених опублікувала у журналі Journal of the American College of Cardiology. Вони з'ясували, що регулярне вживання продукту знижує ризик смертності від онкологічних, серцево-судинних, респіраторних і нейродегенеративних хвороб. Висновки вчених ґрунтуються на багаторічних спостереженнях, у яких взяло участь понад 60 тисяч жінок і майже 32 тисячі чоловіків. У добровольців на момент початку експерименту у 1990 році не було проблем із серцем та онкологією. Але вони кожні чотири роки заповнювали спеціальні анкети та розповідали про свої принципи харчування.

З'ясувалося, що у тих учасників дослідження, які регулярно додавали в меню оливкову олію, ризик смертності від серцево-судинних захворювань був на 19% нижчим у порівнянні з тими людьми, які виключали продукт із раціону. Також у любителів олії на 17% знизився ризик розвитку онкології, на 18% – респіраторних захворювань і на 29% – від нейродегенеративних.

Нагадаємо, експерти розповіли, як оливкова олія допомагає вилікувати варикоз — деформацію та порушення нормальної роботи вен на ногах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для запобігання серцево-судинним захворюванням необхідно щодня приймати по чотири столові ложки оливкової олії.

Читайте також, дієтолог Коррін Тойн розповіла, яке масло необхідно додати до раціону, якщо хочете знизити рівень холестерину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини