Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дослідники з Гарварду рекомендують збагатити раціон натуральною оливковою олією, тому що цей продукт, як виявилося, може захистити від різних захворювань і зміцнити стан організму.
Оливкова олія (фото з відкритих джерел)
Результати своєї роботи команда вчених опублікувала у журналі Journal of the American College of Cardiology. Вони з'ясували, що регулярне вживання продукту знижує ризик смертності від онкологічних, серцево-судинних, респіраторних і нейродегенеративних хвороб. Висновки вчених ґрунтуються на багаторічних спостереженнях, у яких взяло участь понад 60 тисяч жінок і майже 32 тисячі чоловіків. У добровольців на момент початку експерименту у 1990 році не було проблем із серцем та онкологією. Але вони кожні чотири роки заповнювали спеціальні анкети та розповідали про свої принципи харчування.
З'ясувалося, що у тих учасників дослідження, які регулярно додавали в меню оливкову олію, ризик смертності від серцево-судинних захворювань був на 19% нижчим у порівнянні з тими людьми, які виключали продукт із раціону. Також у любителів олії на 17% знизився ризик розвитку онкології, на 18% – респіраторних захворювань і на 29% – від нейродегенеративних.
Нагадаємо, експерти розповіли, як оливкова олія допомагає вилікувати варикоз — деформацію та порушення нормальної роботи вен на ногах.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для запобігання серцево-судинним захворюванням необхідно щодня приймати по чотири столові ложки оливкової олії.
Читайте також, дієтолог Коррін Тойн розповіла, яке масло необхідно додати до раціону, якщо хочете знизити рівень холестерину.
Новини