Головна Новини Здоров'я дієта і харчування За допомогою якої олії можна знизити рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

За допомогою якої олії можна знизити рівень холестерину

Дієтолог Корін Тойн розповіла, яку олію необхідно додати до раціону, якщо хочете знизити рівень холестерину

4 листопада 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

У багатьох людей у крові підвищений рівень холестерину і якщо не контролювати цей показник, можна отримати серйозну загрозу здоров'ю. Але є продукти, які ефективно допомагають нормалізувати холестерин.

За допомогою якої олії можна знизити рівень холестерину

Як знизити холестерин (фото з відкритих джерел)

Дієтолог Корін Тойн зазначила, що при високому холестерині важливо стежити за своїм раціоном, зокрема до нього потрібно додати ріпакову та оливкову олію. З їхньою допомогою можна привести показник у норму. Це важливо, тому що шкідливий холестерин може накопичуватися на стінках артерій, змушуючи їх звужуватися і викликаючи різні проблеми зі здоров'ям.

Також експерт радить збільшити споживання здорових продуктів, подбавши про те, щоб вони весь час були на увазі. Наприклад, поставте в кімнаті вазу із фруктами. А ось цукерки та печиво краще тримати у непрозорій тарі, якомога далі від очей.

Ще одна корисна порада щодо зниження рівня холестерину – включити більше клітковини до свого раціону. "Розчинна клітковина знижує рівень холестерину, запобігаючи реабсорбції жовчі в кишківнику – каже Тойн. – Потім ваше тіло витягує холестерин із крові, щоб виробляти більше жовчі, знижуючи загальний рівень ЛПНГ".

До багатих клітковиною продуктів належать насіння, горіхи, овочі та фрукти.

Нагадаємо, холестерин є життєво необхідною речовиною в організмі людини, але його підвищений рівень може призвести до серйозних проблем. Якщо ви помітили ці ознаки, то варто здати аналізи та проконсультуватися з лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нове спільне дослідження медиків з Японії та США показало: кращого способу знизити холестерин, ніж вегетаріанська дієта, не існує. Дотримуючись рослинного раціону протягом 4 тижнів, можна досягти істотного скорочення відкладень холестерину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини