Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Йод: в яких продуктах шукати і для чого він потрібен
commentss НОВИНИ Всі новини

Йод: в яких продуктах шукати і для чого він потрібен

Лікар-ендокринолог Ірина Чикалова розповіла, в яких продуктах міститься йод, для чого він потрібен і вказала його дозування

30 червня 2021, 22:05
Поділіться публікацією:

Йод — це мікроелемент, який необхідний для нормального розвитку і росту людини. Він впливає як на фізичне, так і психічне здоров'я. У яких продуктах його багато і як правильно його вживати?

Йод: в яких продуктах шукати і для чого він потрібен

У яких продуктах міститься йод / Фото: Shutterstock.com

На своїй сторінці в Instagram лікар-ендокринолог Чикалова Ірина розповіла, що йод насамперед необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, через те, що входить до складу гормонів, які в ній синтезуються — тироксину і трійодтірона.

Добова потреба у йоді:

— діти до 5 років — 90 мкг,

— діти з 5 до 12 років — 120 мкг,

— діти з 12 років і дорослих 150 мкг,

— для вагітних і годуючих -250 мкг.

Основним джерелом надходження йоду є харчові продукти. Морепродукти здатні накопичувати йод, а ось овочі, фрукти, злаки не можуть. Експерт каже, що вміст йоду в них залежить від кількості цього мікроелементу в ґрунті.

Йод потрібно приймати тільки за призначенням лікаря людям, у яких є порушення функції щитовидної залози, порушення розумового і фізичного розвитку, а також вроджені аномалії.

Зазвичай для профілактики йододефіцитних захворювань досить вживати йодовану сіль, але є окремі групи, для яких дефіцит йоду найбільш небезпечний. Це перш за все вагітні жінки, а також діти до 1 року.

Нагадаємо, що цинк є дуже важливим мікроелементом для нашого організму, тому що виконує безліч різних функцій. Але не варто забувати про його дозування, інакше це призведе до неприємних наслідків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вітамін А — один з життєво важливих і необхідних нашому організму вітамінів. Які важливі функції він виконує і в яких продуктах його шукати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини