Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які симптоми вказують на надлишок цинку в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які симптоми вказують на надлишок цинку в організмі

Фармацевт Яна Українська розповіла, які симптоми вказують на надлишок цинку в організмі

26 червня 2021, 09:45 comments2690
Поділіться публікацією:

Цинк є дуже важливим мікроелементом для нашого організму, тому що виконує безліч різних функцій. Але не варто забувати про його дозування, інакше це призведе до неприємних наслідків.

Які симптоми вказують на надлишок цинку в організмі

до чого призводить надлишок цинку в організмі / Foto: Shutterstock

Фармацевт Яна Українська на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим корисний цинк, в яких продуктах його можна знайти та чим небезпечний його надлишок в організмі.

Спеціаліст зазначила, що цей мікроелемент допомагає зміцнити імунну систему, бере участь у синтезі чоловічих статевих гормонів, сприяє засвоєнню вітаміну Е, поліпшує роботу щитовидної залози, а також бере участь в жировому, білковому і вітамінному обміні й т.д. Його можна знайти в морепродуктах (особливо устрицях), м'ясі, яйцях, волоських горіхах.

Добова норма цинку для чоловіків становить 11 мг, а для жінок — 8 мг. Цинк має бути в нормі, а не в надлишку. Якщо в організмі мікроелемента досить, то не варто вживати додаткових добавок, інакше це може бути небезпечно для здоров'я.

Симптоми надлишку: блювота, діарея і болі в животі, зміна смакового сприйняття і нюху, озноб і симптоми ГРВІ та грипу. До слова, цинк, отриманий з їжі не викликає надлишку. Тільки при прийомі добавок.

Нагадаємо, що цинк виконує безліч функцій, зокрема регулює понад 300 ферментів. Лікарі розповіли, які проблеми можуть виникнути зі здоров'ям, якщо організм буде відчувати дефіцит цинку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що недолік цинку, селену, міді, заліза, йоду, кремнію та інших мікроелементів впливають на стан волосся напряму і через гіпотиреоз, визнаний цими дефіцитами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини