Головна Новини Здоров'я наше тіло Від дефіциту цинку і сірки можна облисіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Від дефіциту цинку і сірки можна облисіти

Випадання волосся часто пов'язано з нестачею вітаміну B12, який підтримує здоров'я червоних кров'яних тілець, дозволяючи їм забезпечувати киснем волосяні фолікули

21 грудня 2020, 19:53
Поділіться публікацією:

Втрата волосся — одна з важливих проблем в зовнішньому вигляді кожної людини. Медики попереджають: нестача деяких мікроелементів небезпечна для втрати шевелюри кожної людини. Так, дефіцит цинку, селену, міді, заліза, йоду, кремнію та інших мікроелементів впливають на стан волосся напряму і через гіпотиреоз, викликаний цими дефіцитами.

Від дефіциту цинку і сірки можна облисіти

ФОТО: З відкритих джерел

Наявність дефіцитів на мікроелементи лікар визначає за допомогою спектрального аналізу волосся, аналізу сечі на органічні кислоти. У крові рівень мікроелементів не показовий. Після виявлення дефіцитів, заповнити необхідні мікроелементи прийомом добавок однозначно потрібно.

Однієї корекції раціону обмежитися не вийде. Дуже важлива для волосся і сірка, як вважає медики, — вона відповідає за стійкість кератину волосся, захищає кератин від несприятливих зовнішніх впливів, утворюючи між молекулами кератину зчеплення — дисульфідні містки. Дефіцит сірки супроводжується витончення, ламкістю волосся і облисінням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляла, що нещодавно фахівці виявили, що довговічність волосся тісно пов'язана з дегидротестостерона (ДГТ) — потужним статевим гормоном. З віком він перетворюється в дегидротестостерон, який здатний змінити білковий склад і безповоротно вплинути на процес росту волосся. Це не дозволяє фолікулів піти на другий або третій коло життєвого циклу — ось чому багато чоловіків страждають облисінням. Також вчені поділилися, що на тілі людина втрачає волосся не рідше , ніж на голові. Хоча може здатися, що це зовсім не так. Просто на тілі волосся більш тонкий і не такий густий, тому їх випадання набагато важче помітити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини