Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які захворювання викликає дефіцит цинку в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які захворювання викликає дефіцит цинку в організмі

Лікарі розповіли, які проблеми можуть виникнути зі здоров'ям, якщо організм буде відчувати дефіцит цинку

30 квітня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Цинк — мікроелемент, який грає одну з найважливіших функцій в організмі людини, тому його дефіцит може викликати ряд порушень. Медики розповіли, чому важливо заповнювати запас цієї речовини в організмі.

Які захворювання викликає дефіцит цинку в організмі

(фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначають, що цинк виконує безліч функцій, зокрема регулює понад 300 ферментів, бере участь у формуванні імунної відповіді, забезпечує нормальне функціонування мозку, а також підтримує здоров'я кісткової системи. При нестачі цієї речовини можуть спостерігатися такі симптоми: зниження лібідо, запалення в суглобах, втрата пружності шкіри, гормональний дисбаланс, ослаблення імунної системи, набір ваги та інше.

Дефіцит цинку в організмі може привести до порушення росту, в тому числі у внутрішньоутробному періоді (зниження лінійного росту і маси тіла), порушень в імунній системі (при нестачі цинку виявляється підвищена схильність до пневмоній, діареї й т.д.), а ще до макулярної дегенерації (з віком кількість цинку в сітківці зменшується, що також є однією з передумов до погіршення центрального зору).

Крім того, недолік цього мікроелемента погіршує настрій, знижує апетит і збільшує тривалість загоєння ран.

Експерти кажуть, що для поповнення запасу цинку свій раціон необхідно збагатити яловичиною, морепродуктами, птицею, насінням гарбуза і кунжуту.

Нагадаємо, експерти розповіли, що навіть в значних дозах вітамін С і цинк не зможуть забезпечити пацієнтові швидке одужання від коронавірусу. Хоча в Мережі про ці речовини існує чимало міфів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких трьох продуктах міститься найбільше цинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини