Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Лікарі настійно рекомендують додавати у свій раціон продукти, в яких багато цинку, адже цей мікроелемент важливий для нормальної роботи організму. Він зміцнює імунітет, поліпшує травлення, бере участь в синтезі білка й т. д. Але в яких продуктах він міститься?
в яких продуктах багато цинку (фото з відкритих джерел)
Устриці (і інші морепродукти)
Безумовним лідером за вмістом цинку є устриці, в 100 г продукту міститься близько 60 мг мікроелемента, що в 5 разів перевищує добову норму для людини. Крім того, цинку вистачає і в інших морепродуктах, наприклад, в крабах і креветках.
Гарбузове насіння
Ще один продукт, який не тільки смачний, але ще і дуже корисний. У складі нежареного гарбузового насіння міститься близько 7, 5 мг цинку (в 100 грамах). Однак, зловживати ними не варто, тому що вони калорійні. Людям, які стежать за своєю фігурою, в день достатньо буде 30 грамів насіння. А ще в цьому продукті багато корисних жирів, вітамінів та інших елементів, зокрема заліза, калію, магнію, йоду і т.д.
Яйця
Курячі яйця, а точніше їх жовток, є лідером за вмістом цинку серед тваринних продуктів. У 100 г міститься 3 г цинку, що відповідає 26% добової норми. Але за словами лікарів, в день не варто з'їдати понад 2-3 яєць.
Нагадаємо, що експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусною інфекцією головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що провізор і блогер Ольга Мельник розповіла, які симптоми вказують на брак цинку в організмі і як його слід заповнювати.
Новини