Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Названо три продукти з високим вмістом цинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо три продукти з високим вмістом цинку

Цинк - мікроелемент, який бере участь в обмінних процесах організму

19 січня 2021, 08:45 comments2495
Поділіться публікацією:

Лікарі настійно рекомендують додавати у свій раціон продукти, в яких багато цинку, адже цей мікроелемент важливий для нормальної роботи організму. Він зміцнює імунітет, поліпшує травлення, бере участь в синтезі білка й т. д. Але в яких продуктах він міститься?

Названо три продукти з високим вмістом цинку

в яких продуктах багато цинку (фото з відкритих джерел)

Устриці (і інші морепродукти)

Безумовним лідером за вмістом цинку є устриці, в 100 г продукту міститься близько 60 мг мікроелемента, що в 5 разів перевищує добову норму для людини. Крім того, цинку вистачає і в інших морепродуктах, наприклад, в крабах і креветках.

Гарбузове насіння

Ще один продукт, який не тільки смачний, але ще і дуже корисний. У складі нежареного гарбузового насіння міститься близько 7, 5 мг цинку (в 100 грамах). Однак, зловживати ними не варто, тому що вони калорійні. Людям, які стежать за своєю фігурою, в день достатньо буде 30 грамів насіння. А ще в цьому продукті багато корисних жирів, вітамінів та інших елементів, зокрема заліза, калію, магнію, йоду і т.д.

Яйця

Курячі яйця, а точніше їх жовток, є лідером за вмістом цинку серед тваринних продуктів. У 100 г міститься 3 г цинку, що відповідає 26% добової норми. Але за словами лікарів, в день не варто з'їдати понад 2-3 яєць.

Нагадаємо, що експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусною інфекцією головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що провізор і блогер Ольга Мельник розповіла, які симптоми вказують на брак цинку в організмі і як його слід заповнювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини