Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі: відповідь лікаря

Медики стверджують, що в боротьбі з коронавірусом особливе значення має імунітет

24 грудня 2020, 19:21 comments1007
Поділіться публікацією:

Експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусом головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.

Чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі: відповідь лікаря

Чому так важливо приймати вітамін С і цинк при коронавірусі. Фото: unsplash

Імунолог і алерголог Тетяна Бондаренко в своєму інтерв'ю для видання "Факти" розповіла, чому так важливо приймати ці вітаміни під час лікування вірусних хвороб.

Перше, що потрібно зробити — визначити правильне їх дозування. Це повинен зробити лікар, після того, як пацієнт здасть необхідні аналізи.

Спеціаліст пояснила, що на цей момент у багатьох людей дефіцит вітаміну D. Він потрібен нашому організму для здорового імунітету, утворення кісткової тканини. І якщо його не вистачає, то спочатку потрібно приймати велику дозу — 4000-5000 одиниць в день. А через деякий час зменшити до 2000.

Що стосується вітаміну С, то це сильний антиоксидант, який виводить токсини, розріджує кров, а також бере участь в імунологічних процесах. А при коронавірусі відбувається згущення крові, яке може призвести до розвитку тромбозу. Вітамін С дорослим потрібно приймати по два грами (для лікування), а для профілактики — до одного грама в добу.

Цинк сильно зміцнює імунітет, тому його не можна приймати тривалий період. Лікар рекомендує приймати його щонайбільше місяць.

Середня добова доза для дорослого — до 20 міліграмів, на період епідемії прийнятні 50-60 міліграмів. Потім бажано перевірити його рівень в організмі, здавши аналіз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу. Експерти з Ізраїлю з'ясували, що препарат фенофібрат для зниження рівня жирів в організмі здатний значно полегшити симптоми COVID-19 і сам перебіг захворювання. Результати цього дослідження опубліковані в журналі EurekAlert.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини