Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Чим загрожує здоров'ю безконтрольний прийом вітамінів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим загрожує здоров'ю безконтрольний прийом вітамінів

Кандидат медичних наук Микола Крючков розповів, що безконтрольний прийом вітамінів може серйозно зашкодити здоров'ю

18 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Багато хто знає, що вітамінні добавки дуже корисні для здоров'я, тому що допомагають підтримувати наш організм у тонусі. Однак їх не можна призначати собі самостійно і приймати, коли заманеться.

Чим загрожує здоров'ю безконтрольний прийом вітамінів

Прийом вітамінів (фото з відкритих джерел)

Кандидат медичних наук Микола Крючков зазначив, що вітамінні комплекси можуть і зашкодити здоров'ю, навіть спровокувати онкологію. Потрібно розуміти, що деякі вітаміни приймаються до їжі, а деякі — після, одні необхідно приймати після пробудження, а інші — перед сном. Але багато людей чомусь ігнорують ці правила, призначаючи вітаміни самостійно та приймаючи їх, коли виходить, а не за розкладом. У таких випадках можна серйозно послабити здоров'я замість того, щоб його зміцнити.

Лікар зазначив, що великі дози вітаміну С, наприклад, можуть надавати не лікувальну, а руйнівну дію на організм. Вчений Артур Робінсон виявив, що у підвищеній кількості цей засіб може спровокувати онкологію.

Кардіолог Андрій Кондрахін визнав, що БАДи мають велику популярність, як і інші вітамінні препарати. При цьому мало хто знає про те, що жінки, які безконтрольно приймають полівітаміни, частіше хворіють на рак молочної залози.

А ще одне дослідження показало, що застосування високих доз вітамінів В6 та В12 асоційоване зі збільшенням ризику раку легень у чоловіків у 2-4 рази.

Нагадаємо, що мінімізувати появу розтяжок потрібно за допомогою правильного догляду за шкірою. Насамперед потрібно стежити за рівнем вітамінів та корисних мікроелементів в організмі. І особливо – за вітамінами А та Е.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з організмом у разі дефіциту вітаміну D.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини