Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Що відбувається з організмом при дефіциті вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом при дефіциті вітаміну D

Експерти розповіли, які зміни відбуваються в організмі, коли він відчуває нестачу вітаміну D

18 листопада 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Вітамін D або як його часто називають "вітамін сонця" вважається одним із найважливіших для організму, оскільки виконає низку різноманітних функцій. Відповідно, його дефіцит відбивається на стані здоров'я.

Що відбувається з організмом при дефіциті вітаміну D

Дефіцит вітаміну D (фото з відкритих джерел)

Відомо, що на відміну від інших елементів вітамін D може синтезуватися організмом. У його синтезі бере участь холестерин. А також вітамін можна одержати з харчових джерел. Добова норма елемента для дорослої людини становить від 400 до 800 МО.

Коли організму не вистачає вітаміну D, це впливає відразу на кілька органів та функцій організму. Насамперед страждає імунітет. Коли рівень вітаміну D сильно падає, імунна система не може захистити організм від інфекцій і людина починає частіше хворіти. Також встановлено, що існує зв'язок між стомлюваністю та вітаміном D, особливо помітним у молодих жінок.

Якщо слабкість та стомлюваність супроводжується болем у кістках, ймовірно, це теж ознака дефіциту цього вітаміну. Якщо з цим нічого не робити, кістки швидко стануть крихкими та ламкими, зросте ризик остеопорозу та переломів. Найчастіше від них страждають люди похилого віку.

Останні дослідження також показали взаємозв'язок рівня вітаміну D та психічного здоров'я. Дефіцит вітаміну D пов'язується з підвищеним ризиком депресії та неврозів. Механізм впливу поки що не встановлений, проте кореляція зафіксована кількома командами вчених.

Нагадаємо, яких вітамінів потребує організм восени.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, експерти розповіли про важливість вітаміну В12 в організмі та зазначили, що його дефіцит здатний викликати ушкодження нервів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини