Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Дефіцит якого вітаміну може викликати пошкодження нервів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит якого вітаміну може викликати пошкодження нервів

Експерти розповіли про важливість вітаміну В12 в організмі й зазначили, що його дефіцит може викликати пошкодження нервів

27 серпня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Щоб організм правильно функціонував, його потрібно збагачувати різними вітамінами, зокрема В12, тому що він важливий для нормального кровотворення і неврологічної функціональності. Експерти розповіли, чим загрожує дефіцит цього мікроелемента.

Дефіцит якого вітаміну може викликати пошкодження нервів

Нестача вітаміну В12 / Фото: Depositphotos

Відомо, що В12 впливає на правильне функціонування нервової системи, оскільки бере участь у створенні нервових оболонок, які захищають і ізолюють нервові клітини. А недолік елемента в організмі може викликати їх пошкодження. Низький рівень В12 за словами вчених Холланда і Баррета, викликає парестезію — вид порушення чутливості, який викликає суб'єктивні відчуття поколювання, печіння, "повзання мурашок".

Також експерти відзначили, що вітамін В12 грає важливу роль в метаболічних процесах, які виробляє мієлін — шар клітинної мембрани, що оточує відростки нервових клітин, ізолюючи їх від зовнішнього впливу.

При дефіциті мікроелемента мієлін виробляється по-іншому, і нервова система не функціонує належним чином. У подібних випадках, необхідно звернутися за консультацією до терапевта.

Симптоми нестачі В12 також включають: загальну слабкість, стомлюваність, часті інфекції, відсутність апетиту і розлади травлення, оніміння кінцівок, дратівливість, проблеми з пам'яттю і порушення менструального циклу.

Нагадаємо, медики перерахували головні ознаки нестачі вітаміну D в організмі, який виконує ряд важливих функцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор Доун Харпер розповіла, які симптоми вказують на те, що організму не вистачає вітаміну В12 (або цианкобаламіну).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини