Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Вчені назвали головні ознаки дефіциту вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали головні ознаки дефіциту вітаміну D

Вчені впевнені, що з дефіцитом вітаміну D стикається набагато більше людей, ніж багато хто думає

21 липня 2021, 19:31
Поділіться публікацією:

Як відомо, вітамін D не тільки покращує роботу імунної системи, а також регулює рівень кальцію в крові, який є життєво важливим для здоров'я кісток.

Вчені назвали головні ознаки дефіциту вітаміну D

Вчені назвали головні ознаки дефіциту вітаміну D - фото з відкритих джерел

Вчені впевнені, що з дефіцитом вітаміну D стикається набагато більше людей, ніж багато хто думає. Дослідження, оприлюднене в журналі Nutrition Research, продемонструвало, що з 4,5 тисяч американців близько 42% мають недостатню кількість вітаміну в організмі. Визначити цей стан можна за допомогою трьох ознак, пишуть "Новини Ю".

Стомлюваність

Дослідження, опубліковане в профільному журналі Medicine, свідчить, що нестача вітаміну D часто пов'язана з постійною втомою. Зокрема, фахівці радять звернутися за медичною допомогою, якщо стан супроводжується головним болем.

Біль у кістках

Рівень вітаміну D прямо впливає на здоров'я опорно-рухового апарату. Вчені, дослідження яких було опубліковано в журналі Musculoskeletal Medicine, зазначили, що недолік речовини може викликати біль у кістках, а також м'язову слабкість, що в подальшому може призвести до остеопорозу або міопатії.

Біль і спазми у м'язах

Більшість вчених доходять висновку, що вітамін D відіграє важливу роль у нормальному функціонуванні м'язів. Автори дослідження з видання Bone Reports впевнені, що низький рівень цієї речовини пов'язаний з підвищеним ризиком падінь і слабкістю.

Раніше портал "Коментарі" писав, що вітамін E не просто так називають вітаміном молодості і чому він визнаний одним із найпопулярніших інгредієнтів у косметиці. В чому його користь, читайте у матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини