Головна Новини Здоров'я фармація Важливо: лікарі розповіли про небезпеку вживання аспірину
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо: лікарі розповіли про небезпеку вживання аспірину

У зимовий період ми, як правило, починаємо більше хворіти. Багато хто намагається лікувати сезонні захворювання аспірином, проте, це не найкраща ідея.

21 грудня 2022, 03:35 comments1160
Поділіться публікацією:

Лікарі в один голос заявляють про те, що безконтрольне прийняття аспірину здатне нашкодити здоров'ю людини та призвести до плачевних наслідків. Фахівці наполягають на тому, що при перших симптомах будь-якого захворювання необхідно звернутися за допомогою до лікаря.

Важливо: лікарі розповіли про небезпеку вживання аспірину

Аспірин/Фото з відкритих джерел

Ацетилсаліцилова кислота або аспірин (розмовне) — це лікарський засіб, що гарантує знеболюючу, жарознижувальну та протизапальну дію.

Однак у аспірина, як і у всіх протизапальних препаратів, існує важлива побічна дія – це розвиток запальних змін у шлунку, утворення виразок ШКТ, а після тривалого застосування існує загроза шлункових кровотеч.

Саме тому фахівці наполягають на тому, що в перші дні хвороби не можна збивати температуру (якщо вона не досягла критичної позначки в 38,5 градусів), оскільки це є показником того, що ваш організм активно бореться з вірусами. Самовільний же прийом аспірину може призвести до внутрішнього крововиливу і шлункової кровотечі, що вже може призвести до серйозних наслідків.

Зазначається, що безконтрольне лікування сезонних захворювань аспірином може призвести до реальної трагедії, виправити яку не завжди здатне навіть тривале комплексне лікування.

У перші три дні хвороби не варто боротися із жаром за допомогою лікарських препаратів. Найкраще забезпечити собі постільний режим та рясне гаряче пиття. Ідеально підійде для цього гарячий чай з малиною, глодом, лимоном та імбиром.

Важливо: якщо після 3-4 днів хвороби температура не спадає, необхідно терміново звернутися до фахівця.

Раніше "Коментарі" писали: Які продукти допомагають позбавитися головного болю: дієтолог розкрила секрет. Кожен із нас хоч раз у житті стикався з раптовими нападами сильного головного болю. Це може бути сигналом для того, щоб ви задумалися про свій раціон і переглянули його.

Читайте також: В Україні очікується новий спалах коронавірусу: названо дату. У Міністерстві охорони здоров'я України припускають, що незабаром у країні розпочнеться пік захворюваності на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини