Головна Новини Здоров'я фармація Популярному антибіотику знайшли нове застосування
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярному антибіотику знайшли нове застосування

Міжнародна команда дослідників виявила нову корисну властивість пеніциліну - антибіотика, який має широку антимікробну дію

16 листопада 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Пеніцилін — один з головних представників групи антибіотиків, який має широкий спектр бактеріостатичної та бактерицидної дії. І нещодавно група міжнародних дослідників виявила нову користь препарату.

Популярному антибіотику знайшли нове застосування

Вчені знайшли нове застосування антибіотику / Фото: OSU Pictures

У статті, опублікованій у The New England Journal of Medicine, йдеться, що пеніцилін може знизити ризик розвитку ревмокардиту (запалення серця — прим. авт.) у дітей та підлітків.

Такі висновки експерти зробили на основі результатів дослідження, в якому взяло участь понад 800 дітей та підлітків Уганди віком від 5 до 17 років. У них було діагностовано захворювання у прихованій формі. Добровольців поділили на дві групи. Однією протягом 2 років робили ін'єкції бензатину бензилпеніциліну, а другій – нічого. До та після експерименту учасникам зробили ехокардіографію (сучасний та безпечний метод ультразвукового дослідження серця) та порівняли показники.

Виходячи з результатів, вчені заявили, що за допомогою антибіотика можна зменшити ризик розвитку захворювання. Зокрема, із 13 дітей, яким нададуть адекватну терапію протягом 2-х років, в одного поява ревмокардиту буде купована.

Нагадаємо, американські дослідники заявили, що азитроміцин виявився неефективним при лікуванні інфекції у хворих на коронавірус пацієнтів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні розширили список заборонених препаратів. Його поповнив засіб для зростання та зміцнення вій — Bimatoprost Ophthalmic Solution і Bimatoprost Ophthalmic Solution 0,03% w/v.

Читайте також, що люди масово приймають антибіотики, виписуючи самостійно собі рецепти на них. Чим це загрожує?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини