Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, який антибіотик, що призначали для лікування COVID-19, виявився неефективним
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який антибіотик, що призначали для лікування COVID-19, виявився неефективним

Раніше вважалося, що азитроміцин має властивості, які можуть допомогти

19 липня 2021, 18:17
Поділіться публікацією:

Азитроміцин виявився неефективним під час лікування інфекції у хворих на коронавірус пацієнтів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оприлюднену інформацію в Medical Xpress.

  Стало відомо, який антибіотик, що призначали для лікування COVID-19, виявився неефективним

Антибіотики проти коронавірусу (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що таку заяву зробили  вчені з США. Фахівці зазначили, що ефективність цього препарату не була вищою, аніж лікувальні властивості плацебо. Науковці повідомили, що під час вживання азитроміцину не вберегли хворих пацієнтів від ймовірності потрапити до реанімації.

"Результати дослідження не підтверджують використання азитроміцину для лікування інфекції SARS-CoV-2 в амбулаторних умовах", — повідомила авторка дослідження та докторка медичних наук Кетрін Ольденбург.

Раніше багато медиків вважали, що азитроміцин — це лікарський препарат, який має багато протизапальних властивостей. Адже, ті, своєю чергою, змогли б зупинити прогресування коронавірусної інфекції, якщо пацієнти лікувалися б ним на початковій стадії хвороби.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу.

Британські вчені провели дослідження, в ході якого проаналізували обсяги й доцільність вживання антибіотиків пацієнтами з коронавірусом. Їм вдалося встановити, що антибактеріальні препарати потрібно приймати тільки як виняток і у відділеннях інтенсивної терапії.
Великим відкриттям дослідження визначили те, що бактеріальні інфекції у пацієнтів із коронавірусом зустрічалися вкрай рідко. Найчастіше це були внутрішньолікарняні інфекції. Вчені відзначили, що проведене дослідження продемонструвало часте застосування антибіотиків, яке не є обов'язковим для більшості пацієнтів з коронавірусним захворюванням.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини