Головна Новини Здоров'я наше тіло Зміцнення за всіма напрямами: вісім переваг танців, про які ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміцнення за всіма напрямами: вісім переваг танців, про які ви могли не знати

Спеціалісти вважають, що танці позитивно позначаються не лише на фізичній формі, а й на психіці та емоціях

24 червня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

Чимало людей з різних причин ігнорують заняття спортом. Таким особам можемо порадити почати танцювати: для душі й для тіла.

Зміцнення за всіма напрямами: вісім переваг танців, про які ви могли не знати

Танці гарно впливають на фізичне, психічне та емоційне здоров’я. Фото з відкритих джерел

Як інформують Times of India, танці вважаються найкращими спортивними вправами, які замість невимовної втоми частіше приносять задоволення. Розповімо про вісім чудових переваг такого тренування, про які ви могли не знати:

1. Поліпшення здоров’я серця

Танці — один із найшвидших способів покращити серцево-судинне здоров’я, оскільки вони роблять ваш пульс стабільним і знижують ризик серцевої недостатності. Займаючись серцево-судинними вправами, ви відчуєте поліпшення своєї витривалості і не матимете відчуття задишки.

2. Покращення гнучкості

Гнучкість суглобів і м’язів допомагає нам уникати щоденних травм. Якщо постійно займатися танцями, можна зменшити біль у суглобах і загалом тримати тіло в тонусі.

3. Підтримка балансу

Якщо почати танцювати змалечку, то навряд у дорослому віці ви отримаєте проблему з утриманням рівноваги. Вестибулярний апарат працюватиме на вашу користь, і це має зберегтися навіть через десятки років.

4. Чудова вправа для мозку

Танці підсилюють пам’ять і запобігають погіршенню пам’яті чи деменції у міру дорослішання. Це чудова форма розумових вправ. Це збільшує вашу увагу через зміну рухів, а також під час навчання та пригадування різних рухів і зразків.

5. Зменшення стресу

Танець — це справжній ворог стресових ситуацій. Якщо відчуваєте, що нервуєте, тривожитеся або навіть знаходитеся на порозі депресії, спробуйте танцювати! Такі вправи розслаблять ваше тіло і врівноважать настрій. Для цього не особливо знати якісь особливі рухи: вмикайте музику і дозвольте собі розслабитися.

6. Допомога при схудненні

Танці спалюють калорії. В середньому людина спалює 300-800 калорій за годину танцю. Це залежить від ваги, інтенсивності та стилю рухів, які ви виконуєте. Аеробіка, між іншим, діє на організм людини так само, як і біг або їзда на велосипеді.

7. Зниження рівня "поганого" холестерину

Танці допомагають контролювати ліпіди, що сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину. Найефективнішими у цьому випадку вважаються саме бальні танці.

8. Додаткові радісні емоції

Часто кажуть, що сміх — найкращі ліки, а відчуття щастя оберігає нас від половини проблем із психічним здоров’ям. Танці зазвичай дарують справжній заряд чудових радісних емоцій, тож психічне здоров’я також приходить у норму.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які продукти допомагають краще пережити літню спеку.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, за допомогою яких спецій можна спробувати позбутися від токсинів в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини