Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які спеції допомагають очистити організм від токсинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які спеції допомагають очистити організм від токсинів

Лікарі перерахували спеції, які потрібно вживати, якщо хочете влаштувати детокс для свого організму

23 червня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Спеції потрібні не тільки для того, щоб надати стравам неповторного смаку та аромату, але й щоб цілюще впливати на стан організму. Наприклад, деякі прянощі допомагають очищати його від шлаків і токсинів. Які саме?

Які спеції допомагають очистити організм від токсинів

Як очистити організм (фото з відкритих джерел)

Кінза і коріандр

Дослідники з'ясували, що кінза і коріандр сприяють травленню і допомагають поліпшити роботу печінки, виводячи токсини й знижуючи в крові рівень "шкідливого" холестерину. Ці приправи можна додати, наприклад, у рагу.

Куркума

Про лікувальні властивості куркуми відомо давно. Вона не тільки зміцнює імунну систему, а й покращує роботу серця, травлення, печінки, захищаючи організм від шкідливої дії вільних радикалів і виводячи з нього шкідливі токсини.

Гвоздика

У складі гвоздики є багато вітамінів і мінералів, які сприятливо діють на організм. Ця спеція має заспокійливу та антиоксидантну дію, запобігаючи розвитку багатьох захворювань. Також гвоздика бореться з токсинами, покращує метаболізм і підвищує апетит.

Кориця

Ця ароматна спеція вирізняється своїми протизапальними й кровоспинними властивостями. З її допомогою можна зміцнити імунітет, очистити організм від шлаків і токсинів, а також підвищити загальний тонус.

Нагадаємо, що діабетикам необхідно включити у свій раціон кілька спецій. Вони допомагають нормалізувати показники цукру в крові та покращують самопочуття. Про які спеції йдеться, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шафран можна використовувати не тільки як спецію або барвник, а й в медичних цілях. Так, екстракт цієї рослини має заспокійливий ефект і швидко покращує якість сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини