Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допомагають легше переносити спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допомагають легше переносити спеку

Експерт Ольга Ванатова розповіла, які продукти й напої варто додати в раціон, щоб легше переносити спеку

23 червня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Літо в самому розпалі, температура повітря підіймається вище 30 градусів, а переносити таку спеку буває складно. Щоб запобігти зневодненню організму і погіршенню самопочуття, експерт Ольга Ванатова рекомендує додати в раціон такі продукти.

Які продукти допомагають легше переносити спеку

що їсти в спеку (фото з відкритих джерел)

В першу чергу, потрібно подбати про водний баланс, тому що в жарку погоду організм швидко втрачає вологу. Допоможе в цьому звичайна вода з додаванням лимона і трохи солі. Наприклад, на вагу 50 кілограмів в день потрібно випивати 2 літри води, без урахування кави, чаю та інших напоїв. А ось від солодкої газованої води варто відмовитися, тому що вона буде підсилювати відчуття спраги.

Під час спеки також важливо стежити за своїм раціоном, експерт радить включити в нього огірки, помідори, гарбуз, селеру, свіжу зелень, а також ягоди, цитрусові та інші фрукти, збагачені вітамінами та корисними речовинами. А ось про жирну їжу краще забути, тому що вона лише підвищує навантаження на організм, зокрема на травну і серцево-судинну системи. Щоб підтримати їх, вживайте продукти, у складі яких багато калію, магнію, кальцію, а це банани, броколі, шпинат, крупи, боби й т.д.

Нагадаємо, що потовиділення — одна з важливих функцій нашого організму. Разом з потом виводяться шлаки, токсини й зайва рідина, а в жарку погоду піт допомагає охолодити поверхню тіла. Але неприємний запах і сліди на одязі доставляють масу незручностей. Щоб взяти цей процес під контроль, варто дотримуватися кількох порад.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила харчування в спеку ми постійно порушуємо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини