Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Правила харчування у спеку, які ми часто порушуємо
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила харчування у спеку, які ми часто порушуємо

Ці правила допоможуть організму легше переносити спеку

6 липня 2020, 15:20 comments1497
Поділіться публікацією:

Спекотна погода серйозно впливає на наш організм, зокрема змінює обмін речовин. Дієтологи наполегливо не рекомендують влітку переїдати, а радять дотримуватися основних правил, які допоможуть полегшити загальне самопочуття. Видання Аdme розповіло, що ж важливо враховувати.

Правила харчування у спеку, які ми часто порушуємо

depositphotos.com

Зміщення прийомів їжі

При 30 градусній спеці дієтологи не рекомендують навантажувати шлунок, тому можна змістити основні прийоми їжі. Наприклад, снідати в 7-8 ранку, а обідати в 11-11.30. Вечеряти бажано після 18.00, а останній перекус влаштовувати близько 21.00. При чому, найкалорійнішим повинен бути сніданок.

Охолодження організму гарячими напоями

Так, все вірно, у спеку бажано пити гарячий чай. Піт, який виступає перед його дією, починає активно випаровуватися з поверхні шкіри, і наше тіло відчуває довгоочікувану прохолоду.

Додавання в раціон картоплі, бананів і кунжуту

У сильну спеку наше серце працює з подвійним навантаженням, тому його слід берегти. Додайте в свій раціон продукти з високим вмістом кальцію і калію (молода картопля, банани, броколі, шпинат, кунжут та інші).

Додавання у воду соку лимона або кухонної солі

Через те, що можуть виникнути набряки, багато хто намагається не пити занадто багато рідини влітку. Але це не зовсім правильно. Організм повинен отримувати не менше 1,5-2 літрів води на добу, цього достатньо, щоб уникнути зневоднення. Спробуйте додавати в воду лимонний сік або кухонну сіль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, з допомогою яких продуктів харчування можна урізноманітнити раціон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини