Головна Новини Здоров'я наше тіло Які захворювання загострюються під впливом сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

Які захворювання загострюються під впливом сонця

Лікар-дерматовенеролог Ірина Скорогудаева перерахувала захворювання, які можуть загостритися під впливом сонця

25 червня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

З літом до нас приходить і спека. Але така погода може негативно відбитися на організмі, адже на людину впливає не тільки ультрафіолет, який виходить від сонця, але і вологість повітря та інфрачервоні промені. Лікар Ірина Скорогудаева розповіла, які захворювання можуть загостритися в цей період.

Які захворювання загострюються під впливом сонця

шкода сонця (фото з відкритих джерел)

Експерт підкреслила, що влітку дуже важливо стежити за водним балансом організму і правильно доглядати за шкірою. Річ у тому, що в жарку погоду можуть "вилазити" шкірні захворювання, а також загострюватися серцево-судинні діагнози. Найбільшою шкодою, яку може заподіяти сонце, за словами лікаря, є онкологія. У світлошкірих людей меланома виникає найчастіше, але для них також є небезпечною і розацеа (поява рожевих вугрів на поверхні особи, — прим. авт.). Також сонце прискорює процес старіння шкіри, руйнуючи колаген і викликаючи пігментацію.

Також під впливом сонця можуть загостритися вірусні захворювання, оскільки може відбутися ослаблення імунітету.

Щоб не допустити подібних захворювань і погіршення самопочуття, лікар радить не перебувати під відкритим сонцем тривалий час, особливо в полудень. З собою потрібно завжди носити головний убір, щоб не отримати сонячний удар. А шкіру від ультрафіолету захищайте спеціальними засобами.

Нагадаємо, що в жарку погоду краще відмовитися від вживання пива та інших спиртних напоїв, тому що вони не допомагають втамувати спрагу, а навпаки, призводять до зневоднення організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт Ольга Ванатова розповіла, які продукти та напої варто додати в раціон, щоб легше переносити спеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини