Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів, чому небезпечно пити пиво у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, чому небезпечно пити пиво у спеку

Психіатр-нарколог Дмитро Кубарєв розповів, чому в спекотну погоду краще відмовитися від вживання пива

25 червня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

У спекотну погоду краще відмовитися від вживання пива та інших спиртних напоїв, тому що вони не допомагають втамувати спрагу, а навпаки, призводять до зневоднення організму.

Лікар розповів, чому небезпечно пити пиво у спеку

пиво в спеку (фото з відкритих джерел)

Психіатр-нарколог Дмитро Кубарєв розповів, що пиво, яке люди п'ють у великій кількості влітку, виводить з організму корисні мікроелементи. Цей слабогазований напій швидше всмоктується в шлунку, а через це сп'яніння теж настає швидше. Під впливом алкоголю в спеку судини починають розширюватися, серцебиття частішає і кровотік до верхніх шарів шкіри стає максимальним. В результаті починається активне потовиділення, покликане охолодити тіло. Також алкоголь здатний підвищити кров'яний тиск, створюючи додаткове навантаження на серце і судини.

Фахівець каже, що пити пиво в жарку погоду недоцільно, адже напій має сечогінну, зневоднювальну дію. Виходить, що організм буде втрачати більше вологи, ніж отримувати. Темні сорти напою відрізняються високим глікемічним індексом, що небезпечно для людей з цукровим діабетом. А ще не варто втамовувати спрагу солодкими напоями.

Нагадаємо, що навколо пива ведеться багато дискусій, одні вчені говорять про його користь для здоров'я, а інші — перераховують його шкідливі властивості. Так чи інакше, захоплюватися хмільним напоєм точно не варто. Але недавно вчені знайшли у пива ще одну несподівану здатність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що людям просто лінь чекати, поки пиво охолоне і вони вживають його теплим. Але є дієвий спосіб, який дозволить прискорити процес охолодження й отримати від напою куди більше задоволення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини