Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Пиво може поліпшити імунітет: названа оптимальна доза
commentss НОВИНИ Всі новини

Пиво може поліпшити імунітет: названа оптимальна доза

Дослідники виявили у пива ще одну несподівану здатність - напій здатний покращувати роботу імунної системи

15 червня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Навколо пива ведеться багато дискусій, одні вчені говорять про його користь для здоров'я, а інші — перераховують його шкідливі властивості. Так чи інакше, захоплюватися хмільним напоєм точно не варто. Але недавно вчені знайшли у пива ще одну несподівану здатність.

Пиво може поліпшити імунітет: названа оптимальна доза

пиво може поліпшити імунітет / фото: Freepik

Дослідники відзначили, що алкогольний напій має високу харчову цінність, в його складі є вітаміни, мінерали, антиоксидантні речовини, які здатні підтримувати та покращувати роботу імунної системи. Деякі сполуки мають окислювально-відновні, протизапальні та антиканцерогенні властивості. Наприклад, шишки, які використовуються для хмелю, містять ефірну олію, кислоти, флавоноїди, які здатні модулювати імунну відповідь організму.

Медики кажуть, що пиво здатне ще знижувати стрес і позитивно діяти на серцево-судинну систему. При цьому, оптимальна доза напою повинна становити 600-660 мілілітрів на день. Але експерти не рекомендують вживати пиво кожен день, для підтримки здоров'я досить пити напій 1-2 рази в тиждень.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, від якої закуски слід відмовитися і тим більше не вживати її разом з хмільним напоєм. Мова йде про чипси, в складі яких багато трансжирів та солі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що проводити вечір за келихом пива в компанії друзів — це добре. Але з таким видом дозвілля не можна переборщувати. Пиво є алкогольним напоєм і тому воно шкідливе для здоров'я. Особливо якщо ви не знаєте міру. Щоб у вас з'явилася мотивація тримати себе в руках в барі, ми розповімо, чим пиво може нашкодити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини