Головна Новини Здоров'я наше тіло Які захворювання можуть загостритися на морозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які захворювання можуть загостритися на морозі

Лікар Андрій Тяжельников розповів, які захворювання можуть загостритися під час морозної погоди

22 грудня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

З настанням зими та морозів у деяких людей можуть загостритися захворювання. Лікар Андрій Тяжельников розповів, кому варто бути обережнішим.

Які захворювання можуть загостритися на морозі

Які захворювання можуть загостритися на морозі / Фото: fotovmire

Фахівець зазначив, що низькі температури становлять небезпеку для людей із хронічними захворюваннями органів дихання. У них може виникнути задишка, кашель, а самі захворювання загостритися.

Але у здорових людей також може бути неприємна реакція на морозну погоду при тривалому знаходженні на вулиці, зокрема, з'явиться утруднення дихання, спазми, а також болі в суглобах. Тому потрібно прикривати обличчя шарфом та скорочувати тривале перебування на морозі.

Інша проблема, характерна для холодної погоди – сезонний дерматит. Він проявляється сильним лущенням та сухістю шкіри аж до обмороження кінцівок.

Нагадаємо, медики попереджають: низькі температури небезпечні для тих, хто хворіє на бронхіальну астму. Особливо погано позначаються на стані астматиків коливання температури. Медики вкотре закликають українців подбати про себе та відповідально поставитися до свого здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що є думка, що зігрітися в холодну морозну погоду допоможе чарка-дві міцного алкоголю. І багато людей сліпо дотримуються цієї "традиції", не усвідомлюючи, що роблять своєму організму лише гірше. Кандидат медичних наук Андрій Тяжельников розповів, чому зігріватись спиртним — погана ідея.

Читайте також, що перед початком зими наш організм може відчувати стрес, оскільки він ще не адаптувався до холодної погоди. У цей період шанс "підхопити" застуду чи грип різко зростає. Щоб не захворіти, лікарка Ольга Чиркова поділилася декількома порадами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини