Головна Новини Здоров'я наше тіло Як захистити своє здоров'я в період холодів: три способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як захистити своє здоров'я в період холодів: три способи

Лікар Ольга Чиркова розповіла, що в період холодів організм особливо вразливий та потрібно знати, як його захистити.

17 листопада 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Перед початком зими наш організм може відчувати стрес, оскільки він ще не адаптувався до холодної погоди. У цей період шанс "підхопити" застуду чи грип різко зростає. Щоб не захворіти, лікарка Ольга Чиркова поділилася кількома порадами.

Як захистити своє здоров'я в період холодів: три способи

Як захистити організм у холод (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що свій імунітет потрібно постійно зміцнювати, а також не забувати тепло одягатися, причому одяг має бути не лише теплим, а й багатошаровим. Наприклад, якщо ви їхатимете в транспорті й вам стане спекотно, то буде можливість розстебнутись і не спітніти. Крім цього, багатошаровий одяг тепліший ще й тому, що кожен повітряний прошарок між елементами одягу теж зберігає тепло.

Другий спосіб захисту – це правильний раціон. Організм у період холодів важливо збагачувати різними вітамінами та мікроелементами. Спеціаліст також радить додати в меню велику кількість білкових продуктів. Можна також приймати вітаміни С та D, але перед цим потрібно проконсультуватися зі своїм лікарем.

Ще один важливий фактор, який впливає на стан здоров'я – це сон. Нічний відпочинок взимку має бути не менше 8 годин на добу, щоб організм зміг повноцінно відновити сили та енергію.

Нагадаємо, що вчені виявили, що навіть здатність стояти на ногах може розповісти про стан організму. Щоправда, йдеться про вміння балансувати саме на одній нозі. Що з'ясували дослідники?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що healthy-коуч Самофалова Надія розповіла, за допомогою яких способів можна знизити вплив погоди на стан здоров'я.

Читайте також, яке поєднання продуктів серйозно шкодить здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини