Головна Новини Здоров'я наше тіло Астматикам небезпечно виходити на вулицю в мороз
commentss НОВИНИ Всі новини

Астматикам небезпечно виходити на вулицю в мороз

Холодна погода доставляє особливі клопоти людям, що страждають астмою та іншими захворюваннями верхніх дихальних шляхів

16 січня 2021, 02:50
Поділіться публікацією:

З початку року почалися справжні морози, на вулиці ожеледь, але не всім підходимо морозна погода. Так, медики попереджають: низькі температури небезпечні для тих, хто хворіє на бронхіальну астму. Особливо погано позначаються на стані астматиків коливання температури. Медики вкотре закликають українців подбає про себе і відповідально поставитися до свого здоров'я.

Астматикам небезпечно виходити на вулицю в мороз

Астма (фото з відкритих джерел)

На думку експертів, від перебування на вулиці в морозні дні краще відмовитися тим, хто страждають від хронічних захворювань, які зачіпають легкі. В першу чергу це стосується бронхіальної астми. Крім того, дотримуватися домашній режим бажано і тим, хто зіткнувся з коронавірусів і ГРВІ.

Також негативно температурні коливання відбиваються і на людях із захворюваннями серцево-судинної системи. Це особливо актуально при ішемічній хворобі серця. Особливо медики закликають утриматися представників групи ризику від купання на Водохреща.

Нагадаємо, Майже половину всіх олімпійських медалей в складі збірної Швеції починаючи з 1992 року завоювали спортсмени, які брали ліки від астми. Але Швеції далеко до Норвегії, яка за останні 26 років здобула майже 70% своїх олімпійських нагород зусиллями лижників-астматиків. За інформацією ЗМІ, олімпійська збірна Норвегії взяла з собою в Пхенчхан більше ніж 6 тис. доз протиастматичних препаратів. Мова йде про 1800 дозах сімбікорта, по 1200 — атровента, альвеско і айроміра (сальбутамолу), а також 360 — Вентолін. За інформацією ЗМІ, олімпійська збірна Норвегії взяла з собою в Пхенчхан понад 6 тис. доз протиастматичних препаратів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини