Головна Новини Здоров'я наше тіло Які вправи допомагають знизити тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Які вправи допомагають знизити тиск

Професор Ацухіро Ітіхара розповів, які фізичні вправи допомагають знизити артеріальний тиск

11 липня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Тиск — один з найважливіших показників стану здоров'я, тому періодично його потрібно перевіряти й не допускати серйозних коливань. Якщо ви помітили, що тиск почав підвищуватися, а цьому можуть сприяти різні фактори, тоді перегляньте раціон і займіться певними видами фізичних навантажень.

Які вправи допомагають знизити тиск

Як знизити тиск (фото з відкритих джерел)

Професор Ацухіро Ітіхара зазначає, що аеробні вправи, в які входить біг, ходьба, плавання, теніс, катання на велосипеді, гімнастика, підходять для гіпертоніків, тому що допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Річ у тому, що така фізична активність сприяє більш інтенсивному засвоєнню організмом кисню, а це корисно і для серця, і для кровоносних судин. При виконанні аеробних вправ в організмі виробляється оксид азоту (NO), який розширює судини, перешкоджає утворенню тромбів і знижує вплив стресових гормонів на здоров'я. В результаті знижується й артеріальний тиск.

Медики відзначають, що з віком вироблення цієї речовини істотно знижується, тому багато людей починають відчувати проблеми з еластичністю судин. Але помірні аеробні вправи допомагають стимулювати кровообіг і запобігають різним захворюванням.

Також експерти рекомендують переглянути свій раціон, щоб додати в нього продукти, які нормалізують артеріальний тиск. Правильна дієта в поєднанні з вправами допоможе досягти швидкого ефекту.

Нагадаємо, н утріціолог Олександра Петіна розповіла про дві основні причини, які можуть спровокувати знижений тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, якої помилки багато людей допускають при вимірюванні артеріального тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини