Головна Новини Здоров'я наше тіло Нутриціолог назвала основні причини зниженого тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Нутриціолог назвала основні причини зниженого тиску

Нутриціолог Олександра Петіна розповіла про дві основні причини, які можуть спровокувати знижений тиск

30 квітня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Гіпотонія (знижений тиск) зустрічається рідше, ніж гіпертонія, але приносить не менше проблем. На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Олександра Петіна розповіла, у чому може бути причина зниженого тиску.

Нутриціолог назвала основні причини зниженого тиску

Чому падає тиск / фото: pxHere/Indicator.Ru

За словами фахівця, знижений тиск провокує загальну слабкість, головний біль і хронічну втому й однією з причин такого стану може бути виснаження надниркових залоз. У здоровому стані наднирники, виробляють необхідну кількість альдостерону, який затримує іони натрію, виводить іони калію і підвищує, нормалізує тиск. А при виснаженні процес порушується, тому тиск падає. На виснаження надниркових залоз можуть також вказувати такі симптоми: аутоімунні захворювання, панічні атаки, часті запаморочення, тахікардія, відсутність менструації.

Другою причиною зниженого тиску може бути гіпотиреоз — зниження функції щитовидної залози. Така проблема призводить до уповільнення метаболізму, веде до "завмирання" організму і знижує тиск. Ознаки гіпотиреозу: втома, сонливість, запори, сухість шкіри, порушення менструального циклу та інші.

При виявленні у себе подібних ознак, експерт радить звернутися до лікаря і пройти обстеження, щоб мінімізувати будь-які ускладнення.

Нагадаємо, що дослідник Енн Ківімякі назвала сік, який необхідно додати у свій раціон гіпертонікам, тому що він знижує тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що рівень артеріального тиску серйозно впливає на самопочуття людини. Протягом дня він може змінюватися, але різкі стрибки тиску вказують на наявність якоїсь проблеми зі здоров'ям. Лікар-терапевт Ені-Олорунда Володимир Самуельович розповів, як можна швидко знизити артеріальний тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини