Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвав критичну помилку при вимірюванні тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав критичну помилку при вимірюванні тиску

Лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, якої помилки багато людей припускаються при вимірюванні тиску

5 липня 2021, 09:10 comments1452
Поділіться публікацією:

Артеріальний тиск — один із найважливіших життєвих показників стану здоров'я. Але багато людей при його вимірюванні можуть припускатися критичної помилки. Якої саме, розповів лікар Олександр М'ясников.

Лікар назвав критичну помилку при вимірюванні тиску

Коли не можна вимірювати артеріальний тиск / Фото: Depositphotos

Фахівець зазначив, що не можна вимірювати артеріальний тиск після фізичних навантажень і занять спортом, тому що воно може впасти нижче норми як у гіпертоніків, так і в нормотоників. Також не можна цього робити у поспіху.

Перед тим, як дізнатися показники тиску, людина повинна заспокоїтися, щоб її серцевий ритм прийшов у норму, тому посидьте 5-10 хвилин спокійно, розслабтеся, спершись на спинку стільця, ноги не перехрещуйте (щоб запобігти здавлюванню великих судин), тому що поза теж може вплинути на показник.

Для того, щоб вимірювання були більш точними, фахівець радить виміряти артеріальний тиск і на правій, і на лівій руці.

Пам'ятайте, що тиск може змінюватися протягом дня, тому людям за 40 рекомендують регулярно стежити за цим показником, щоб уникнути проблем у майбутньому. Якщо ви помітили, що тиск без причини почав підвищуватися, тоді варто сходити на обстеження.

Нагадаємо, що багато людей страждають гіпертонією (підвищеним артеріальним тиском), який погіршує загальне самопочуття і заважає нормально жити. Але не поспішайте приймати лікарські засоби. Учені з Австралії з'ясували, що нормалізувати тиск можна за допомогою звичайного часнику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що стретчинг впливає на кровоносні судини. Розтяжка робить їх більш гнучкими та покращує кровотік, в результаті знижується артеріальний тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини