Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи допомагає часник знижувати тиск: відповідь експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагає часник знижувати тиск: відповідь експертів

Австралійські дослідники заявили, що якщо ви страждаєте гіпертонією, тоді необхідно збагатити свій раціон часником

26 травня 2021, 09:10 comments1142
Поділіться публікацією:

Багато людей страждають гіпертонією (підвищеним артеріальним тиском), яка погіршує загальне самопочуття і заважає нормально жити. Але не поспішайте приймати лікарські засоби. Учені з Австралії з'ясували, що нормалізувати тиск можна за допомогою звичайного часнику.

Чи допомагає часник знижувати тиск: відповідь експертів

Як знизити тиск (фото з відкритих джерел)

Експерти з Університету Аделаїди, спираючись на результати випробувань, в яких взяло участь понад 550 осіб з гіпертонією, з'ясували, що регулярне вживання часнику здатне поліпшити самопочуття і знизити кров'яний тиск. При чому, ефект від звичайного овочу точно такий же, як і при прийомі антигіпертензивних препаратів.

Часник сприяє зменшенню показників як систолічного, так і діастолічного артеріального тиску. Людям, які страждають від гіпертонії, його необхідно регулярно додавати у свій раціон, щоб знизити ризик розвитку проблем з серцево-судинною системою.

Крім того, часник — це сильний антиоксидант, який зміцнює імунну систему організму, сповільнює процес старіння, а також запобігає розвитку серйозних захворювань. Цей овоч багатий на вітаміни C, B6, B1, B2, B3, B5, B9, а також кальцій, фосфор, калій, залізо.

Нагадаємо, що необхідно постійно прислухатися до свого організму, щоб зрозуміти, в якому стані він знаходиться. Різке або постійне бажання з'їсти пару зубчиків часнику може вказувати на те, що в його роботі десь стався збій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що попри те, що часник вважається природним антибіотиком і має масу корисних властивостей, вживати його можна далеко не всім. Кому протипоказаний цей овоч, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

26 травня 2021, 08:22

Не вчені, - брати незрячі, гречкосії -з України це вже давно знають.

Віктор

26 травня 2021, 08:21

Не вчені, - брати незрячі, гречкосії -з України це вже давно знають.


Новини