Головна Новини Здоров'я наше тіло Які види болю вимагають термінового звернення до лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Які види болю вимагають термінового звернення до лікаря

Лікар-кардіолог Володимир Подхомутніков розповів про два види болю, при яких потрібно звернутися до лікаря

3 серпня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Будь-який біль вказує на те, що в організмі відбувся якийсь "збій" і ігнорувати такий симптом вкрай небажано. Але лікар-кардіолог Володимир Подхомутніков розповів про два види болю, при яких потрібно терміново звернутися до лікаря за консультацією.

Які види болю вимагають термінового звернення до лікаря

Які види болю вимагають термінового звернення до лікаря / Фото: shutterstock.com

Фахівець відзначив, що не можна ігнорувати біль, який виникає в грудях і животі. Дискомфортні відчуття в області грудної клітини, які віддають в руку або під лопатку, можуть вказувати на інфаркт. У таких випадках, потрібно терміново викликати "швидку" допомогу. Також ця ознака може говорити про інші проблеми з серцем, які вимагають негайного лікування.

Біль, який виникає в області пупка, яка потім переходить на нижню частину живота справа, може вказувати на апендицит. Також больові відчуття в животі можуть свідчити про панкреатит (запаленні підшлункової залози) або холецистит (запаленні жовчного міхура).

Нагадаємо, що біль — не те почуття, з яким людина звикає жити. Зазвичай, щоб його прибрати або хоча б полегшити, ми користуємося спеціальними ліками. Але іноді їх не виявляється під рукою, а їх безконтрольне вживання може призвести до трагічних наслідків. В такому випадку хорошою альтернативою можуть стати дихальні вправи. Вони дозволяють заспокоїтися та зміцнити легені (що досить актуально в часи коронавірусу).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з головним болем, хоч раз стикався кожен чоловік, адже він може виникнути раптово і зовсім з різних причин. У одних людей може боліти потилиця, в інших — скроні або лоб. Лікарі розповіли, на які проблеми зі здоров'ям може вказувати цей симптом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини