Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, на що вказує біль в різних частинах голови
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, на що вказує біль в різних частинах голови

Головний біль, мабуть, найпоширеніше нездужання

21 грудня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

З головним болем, хоч раз стикався кожен чоловік, адже він може виникнути раптово і зовсім з різних причин. У одних людей може боліти потилиця, а в інших — скроні або лоб. Лікарі розповіли, на які проблеми зі здоров'ям може вказувати цей симптом.

Лікарі розповіли, на що вказує біль в різних частинах голови

Про що говорить біль в різних частинах голови (фото з відкритих джерел)

Якщо головний біль турбує вкрай рідко, тоді переживати не варто, але, якщо кожен день, тоді потрібно звернутися за допомогою до фахівця.

Скроні

Найчастіше в скроневій області біль буває пульсуючою. Вона може виникнути через класичну мігрень, викликану стресом, недосипом і іншими факторами. У таких випадках, допоможе звичайний знеболюючий препарат. Але є й інші причини, які можуть викликати цей симптом: порушення мозкового кровообігу, сколіоз, кіфоз, грижа шийного хребця. У цих випадках, не варто затягувати похід до лікаря.

Навколо голови

Такий біль може з'явитися через сильний стрес або нервове напруження. Полегшити стан допоможе заспокійливий засіб і повноцінний відпочинок.

Потилиця

Біль в потилиці може вказувати на проблеми з судинами, зокрема на високий або знижений тиск. На його виникнення можуть вплинути різні чинники: зміна погоди, прийом їжі, фізичні навантаження і т.д. У таких випадках, виміряйте тиск і випийте пігулку, щоб його нормалізувати.

Лоб і верхня частина носа

Найчастіше біль в цих областях турбує, коли людина хворіє на простудні захворювання, тому що закладений ніс. У таких випадках, варто приймати препарати (за рекомендацією лікаря), які полегшать стан, а також народні засоби для зміцнення імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головний біль визнали найпоширенішим симптомом коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини