Головна Новини Здоров'я наше тіло Які вечірні звички не дозволяють вам заснути
commentss НОВИНИ Всі новини

Які вечірні звички не дозволяють вам заснути

Експерти розповіли, які вечірні звички можуть спровокувати безсоння та інші проблеми зі сном.

18 листопада 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Багато людей стикаються з різними порушеннями сну і проблема може бути викликана як стресом, фізичною перевтомою, так і соматичними захворюваннями. Якщо хочете нормалізувати свій сон, експерти радять позбутися деяких вечірніх звичок.

Які вечірні звички не дозволяють вам заснути

Що заважає вам спати (фото з відкритих джерел)

Насамперед потрібно відмовитися від вживання кофеїну в другій половині дня. Ця речовина бадьорить, саме тому стільки людей у світі починає свій день із чашки гарячої кави. Але коли ви вживаєте кофеїн перед сном, це ускладнює засинання. Відмовтеся від напою, який бадьорить, за 3-4 години до нічного відпочинку.

Також експерти наполегливо рекомендують відмовитися від використання гаджетів перед сном, особливо у темний час доби, тому що синє світло екранів шкідливе для очей. Також при використанні телефону або планшета в організмі порушується вироблення мелатоніну, який викликає відчуття сонливості.

Якщо хочете покращити свій сон, тоді відмовтеся від алкогольних напоїв на вечерю, навіть від одного келиха вина, бо спиртне порушує гормональний фон організму.

Є у списку шкідливих для сну навичок досить несподівана річ – це виконання фізичних вправ перед сном. Багато хто вважає, що це допоможе покращити якість сну, але фізична активність підвищує рівень ендорфінів, що робить людину енергійнішою і не дозволяє заснути.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сон — важлива частина нашого життя і до нього потрібно ставитись серйозно. Якщо хочете, що організм правильно відновлював сили та енергію, тоді бажано лягати спати у певний проміжок часу.

Читайте також, які продукти допоможуть покращити ваш сон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини