Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть покращити ваш сон
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть покращити ваш сон

Експерти розповіли, які продукти та напої варто додати до свого раціону, щоб покращити якість сну.

10 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Зараз безліч людей стикається з проблемою порушення сну, причому причини такого стану можуть бути зовсім різні. Якщо хочете покращити якість та тривалість свого нічного відпочинку, експерти рекомендують додати до раціону наступні продукти:

Які продукти допоможуть покращити ваш сон

Як покращити свій сон (фото з відкритих джерел)

Мигдаль

Цей горіх багатий на мелатонін — гормон, який змушує нас відчувати сонливість. Доведено, що регулярне споживання мигдалю покращує якість сну. Крім мелатоніну, продукт містить магній, який також корисний для сну.

Молоко

Склянка теплого молока – це один із найвідоміших засобів для покращення якості сну. Молоко містить триптофан, кальцій, вітамін D та мелатонін. Всі вони сприяють швидшому засинанню і глибшому сну. Триптофан, який міститься в молоці, взаємодіє з певними хімічними речовинами мозку, які відповідають за регулювання біологічного годинника.

Ромашковий чай

Ромашка – це один із рослинних засобів для подолання безсоння. Вона містить флавоноїд під назвою апігенін. Він сприяє покращенню якості сну та допомагає розслабитися. При цьому чай з ромашки не містить кофеїну, тому ви можете вживати його перед тим, як іти в ліжко.

Волоські горіхи

Не тільки мигдаль, а й волоські горіхи допомагають нам спати краще. Волоські горіхи містять триптофан, амінокислоту, яка допомагає у виробленні серотоніну та мелатоніну.

Латук

Салат-латук містить лактукарій – речовину, яка природним шляхом заспокоює нервову систему. Тому миска салату на вечерю також може позитивно вплинути на ваш сон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких продуктів краще відмовитись взимку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини