Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких продуктів краще відмовитись взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких продуктів краще відмовитись взимку

Експерти розповіли, які продукти варто виключити із зимового раціону, щоб не нашкодити організму

8 листопада 2021, 10:25 comments1120
Поділіться публікацією:

В осінньо-зимовий період наш організм переходить на "енергозберігаючий" режим. Це відбувається через брак сонця, тепла та скорочення світлового дня. І щоб імунна система не дала збій, її потрібно підтримувати за допомогою правильного харчування. Що експерти рекомендують виключити із раціону в холодну пору?

Від яких продуктів краще відмовитись взимку

Що краще не їсти взимку / Фото: Shutterstock.com

Напівфабрикати та фаст-фуд

Продукти, в яких багато калорій і мало поживних речовин, зовсім не допоможуть організму, швидше навпаки. Така їжа має низький коефіцієнт корисної дії. Фаст-фуд може і смачний, але містить багато солі, цукру та різних добавок, які можуть послабити імунітет та призвести до загострення різноманітних захворювань.

Холодні супи

Від холодних супів, наприклад, гаспачо або окрошки, також краще відмовитися, тому що вони пригнічують травлення та охолоджують організм, який і так в осінньо-зимовий період страждає від дефіциту тепла. Краще зосередити свою увагу на теплих супах, наприклад, з гарбуза, моркви та фенхелю.

Продукти з високим вмістом цукру

Надмірне вживання цукру погано відбивається на всьому організмі, зокрема цей продукт знижує захисні функції імунної системи. Восени та взимку краще скорочувати кількість цукру, вибираючи фрукти та ягоди, які збагатять організм вітамінами та антиоксидантами.

Алкоголь

Багато хто в холодну пору року зігрівається алкоголем, але потрібно пам'ятати, що він уповільнює обмінні процеси в організмі, а також посилює почуття голоду, на тлі якого ви ризикуєте переїсти нездорову їжу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти варто додати до раціону, щоб знизити залежність від солодкого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини