Головна Новини Здоров'я наше тіло Експерти розповіли, о котрій потрібно лягати спати
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, о котрій потрібно лягати спати

Керівник клінічної програми Школи сну в Британії Гай Медоуз назвав час, у який найкраще засипати

14 листопада 2021, 23:45 comments1108
Поділіться публікацією:

Сон — важлива частина нашого життя і до нього потрібно ставитись серйозно. Якщо хочете, що організм правильно відновлював сили та енергію, тоді бажано лягати спати у певний проміжок часу.

Експерти розповіли, о котрій потрібно лягати спати

Який час для сну найоптимальніший (фото з відкритих джерел)

Британський дослідник Гай Медоуз зазначив, що не можна нехтувати сном, адже від нього залежить як фізичний, так і емоційний стан людини. В ідеалі дорослій людині потрібно спати 7-8 годин, але часто цього буває недостатньо, щоб відчувати себе бадьорим і виспаним.

За словами експерта, щоб організм достатньо відпочив і зумів відновити сили, лягати спати потрібно в період із 22.00 до 22.59. Це показали результати експерименту, в якому брало участь 88 тисяч добровольців. Дослідження показало, що, засинаючи в цей проміжок часу, людина тільки встигає нормально виспатися, але в неї ще знижується ризик серцево-судинних захворювань.

Мало того, щоб нормалізувати свій сон, потрібно привчити себе засипати й прокидатися в один і той самий час. Якщо постійно міняти час сну та неспання, біологічний годинник зіб'ється, і організм отримає серйозний стрес.

Нагадаємо, зараз безліч людей стикається з проблемою порушення сну, причому причини такого стану можуть бути зовсім різні. Якщо хочете покращити якість та тривалість свого нічного відпочинку, експерти рекомендують додати до раціону наступні продукти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що постійне недосипання може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема порушити когнітивні функції та підвищити ризик розвитку деменції. Такі висновки зробили німецькі неврологи під час дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини