Головна Новини Здоров'я наше тіло Які продукти можна вживати перед сном
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можна вживати перед сном

Експерти розповіли, які продукти можна вживати перед сном без шкоди для фігури і здоров'я

14 липня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Якщо ви ставитеся до категорії людей, які не можуть відмовитися від вживання їжі після 18:00, тоді потрібно знати, які продукти можна їсти в пізній час, щоб вони не нашкодили здоров'ю.

Які продукти можна вживати перед сном

Що можна їсти перед сном / Фото: ISTOCKPHOTO

Експерти кажуть, що віддати перевагу потрібно низькокалорійній їжі і її прийом повинен бути мінімум за годину до сну. У список продуктів, які можна вживати на ніч, потрапив кефір. Цей напій містить кальцій. Він краще засвоюється у вечірній час, але вибирайте кефір 1-1,5% жирності.

Також непоганим варіантом для пізнього перекусу стане м'ясо індички, бо воно низькокалорійне і містить білок, який прискорює обмін речовин в організмі. Однак дотримуйтеся норми — не більше 80 г м'яса.

Корисний перед сном і мигдаль (не більше 40 г). У ньому є речовини і вітаміни, які сприятливо впливають на нервову систему й сприяють швидкому настанню сну.

Також у список входять яблука, краще печені, а не сирі, а ще вишня і черешня. Але вживанням ягід на ніч краще не захоплюватися (17 штук за 1 прийом їжі буде досить).

Можна також перекусити цільнозерновими хлібцями, тому що в них містяться вітаміни В і В6, недолік яких може бути причиною безсоння.

Нагадаємо, що дієтологи-гастроентерологи Емі Шварц і Кірстен Джексон назвали напої, які варто пити перед сном, щоб поліпшити роботу кишечника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що професор нейробіології та психології Майкл Скаллін під час дослідження з'ясував, що прослуховування музики перед сном негативно відбивається на його якості. З чим це пов'язано, дізнайтеся в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини