Головна Новини Здоров'я наше тіло Які продукти допомагають позбутися головного болю: дієтологи розкрили секрет
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допомагають позбутися головного болю: дієтологи розкрили секрет

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з раптовими нападами сильного головного болю. Це може бути сигналом для того, щоб ви задумалися про свій раціон та переглянули його.

14 грудня 2022, 05:45 comments1936
Поділіться публікацією:

Головний біль виникає через сигнали, що взаємодіють між мозком, кровоносними судинами та навколишніми нервами. Під час головного болю невідомий механізм активує певні нерви, що впливають на м'язи та кровоносні судини. Ці нерви і надсилають у ваш мозок сигнали болю.

Які продукти допомагають позбутися головного болю: дієтологи розкрили секрет

Головний біль/Фото з відкритих джерел

Наступним "ступенем" головного болю є мігрень і це вже повністю неврологічне захворювання. Воно проявляється нападами, які можуть виникати з різною частотою — від 1-2 разів на рік, до кількох разів на місяць. Основним проявом "атаки" мігрені є головний біль, який може бути дуже сильним.

На думку американських дієтологів, для того, щоб позбутися нав'язливого головного болю, слід включити до свого щоденного раціону кілька продуктів, які є найважливішими джерелами Омега-3.

Так, рекомендується регулярно вживати жирні сорти риби та горіхи. Це дозволить мінімізувати напади головного болю і практично повністю їх позбутися. Серед найбільш доступних продуктів, які є "лідерами" за вмістом Омега-3, дієтолог рекомендує вживати форель, тунець, скумбрію, лосось, анчоуси, сардини та горіхи.

Крім цього зазначається, що волоські горіхи також багаті на такий елемент, як магній, який, у свою чергу, знижує частоту і тяжкість мігрені. Дієтолог зазначає, що такі продукти мають бути не рідше трьох разів на тиждень у раціоні людей, які скаржаться на постійні головні болі.

Раніше "Коментарі" писали: Як швидко позбутися печії: дієві методи. У розвинених країнах печія зустрічається у 20-50% населення, проте цей стан не є нормою і може сигналізувати про серйозні "негаразди" в організмі.

Читати також: Вчені пояснили, як кава та зелений чай пов'язані з ранньою смертю . Багато хто з нас не уявляє свого ранку без гарячого напою, що бадьорить — чай або кава.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини