Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Харчування відіграє важливу роль, як у профілактиці, так і у розвитку величезної кількості захворювань, зокрема серцево-судинної системи. Лікар Араш Береліані розповів, яка харчова звичка може серйозно зашкодити серцю.
Що шкодить здоров'ю серця (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначив, що через неправильне харчування у людини може підвищуватися рівень холестерину та цукру в крові, а це загрожує серйозними наслідками для здоров'я. Але найшкідливішою звичкою для серцево-судинних захворювань, за словами Береліані, є часте вживання оброблених продуктів, зокрема, переробленого м'яса (сосисок, ковбаси, бекон).
Орієнтуючись на результати кількох досліджень, лікар зазначив, що такі продукти містять канцерогенні речовини, які можуть спричинити розвиток серцево-судинних захворювань, а також онкології. А ще в обробленому м'ясі багато солі та хімічних речовин, які є тригером запальних процесів в організмі. Оброблене м'ясо містить у середньому у 8-11 разів більше натрію, ніж свіже.
Деякі дослідники також відзначають зв'язок між вживанням червоного чи обробленого м'яса із діабетом другого типу.
Нагадаємо, що серцево-судинна система є однією з основних у нашому організмі, оскільки підтримує його життєдіяльність. До неї входить серце та кровоносні судини, включаючи артерії, вени та капіляри. Функціонування зазначеної системи забезпечує всі тканини та органи киснем та корисними речовинами, а збій у її роботі може призвести до серйозних наслідків.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що покращити роботу серцево-судинної системи та запобігти серцевому нападу допоможе оливкова олія.
Новини