Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять цікавих фактів про серцево-судинну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять цікавих фактів про серцево-судинну систему

Лікар-кардіолог Любов Стецюк розповіла цікаві факти про серцево-судинну систему організму

8 квітня 2021, 16:05 comments1197
Поділіться публікацією:

Серцево-судинна система є однією з основних в нашому організмі, оскільки підтримує його життєдіяльність. До неї входить серце і кровоносні судини, включно з артеріями, венами та капілярами. Функціонування цієї системи забезпечує всі тканини та органи киснем і корисними речовинами, а збій в її роботі може призвести до серйозних наслідків.

П'ять цікавих фактів про серцево-судинну систему

Що потрібно знати про серцево-судинну систему (фото з відкритих джерел)

Відомо, що захворювання серцево-судинної системи (далі — ССЗ) — головна причина смертності на планеті. В економічно розвинених країнах кожна третя смерть виникає внаслідок ССЗ, а це щорічно, за даними ВООЗ, 17 500 000 випадків.

На своїй сторінці в Instagram лікар-кардіолог Любов Стецюк розповіла цікаві та пізнавальні факти про серцево-судинну систему:

— 4 головні фактори, які призводять до ССЗ: куріння, неправильне харчування й ожиріння, відсутність фізичної активності та зловживання алкоголем; 

— жіноче серце б'ється швидше, ніж чоловіче. При цьому воно важить менше (~ 220 грамів) проти "чоловічих" 280 грамів;

— тіло людини містить від 4 до 6 літрів крові. За добу серце прокачує від 7000 до 10 000 літрів крові, а за рік це 3 150 000 літрів;

— серце за все життя середньостатистичної людини робить приблизно 2,5 мільярда ударів (якщо за норму брати серцебиття 72 удари на хвилину); 

— загальна протяжність всієї кровоносної системи в організмі людини (артерії, вени та капіляри) дорівнює приблизно 100 000 кілометрів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що порушити роботу серця може безліч факторів, серед яких неправильний спосіб життя і постійний стрес. Але є кілька речей, які підтримують і поліпшують стан цього органу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ааааа

23 січня 2024, 11:41

орпша


Новини