Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка олія може запобігти серцевому нападу
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка олія може запобігти серцевому нападу

Дослідники з США заявили, що поліпшити роботу серцево-судинної системи та запобігти серцевому нападу допоможе оливкова олія

8 червня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — основа здоров'я, тому не дивно, що деякі продукти служать профілактикою серйозних захворювань. Американські фахівці з'ясували, що потрібно збагачувати свій раціон оливковою олією, тому що воно допомагає запобігти серцевим проблемам.

Яка олія може запобігти серцевому нападу

Яка олія дуже корисна для серця (фото з відкритих джерел)

Вчені в ході дослідження, в якому взяло участь близько 64 тисяч жінок і понад 35 тисяч чоловіків, з'ясували, що регулярне вживання оливкової олії на 15% знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. За учасниками, у яких не було діагностовано хвороб серця та інших хронічних недуг, спостерігали з 1990 по 2014 рік. Кожні 4 роки добровольці заповнювали анкети, в яких розповідали про свій спосіб життя і режим харчування.

Виявилося, що у людей, в раціоні яких постійно присутня оливкова олія, ризик виникнення серцевих проблем знижувався, наприклад, на 21% був нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Крім цього, дослідники з'ясували, що на серцево-судинну систему позитивно впливає не тільки оливкова олія, але ще інші рослинні олії, які зараз можна вибрати в магазині на будь-який смак (кукурудзяна, соєва, трюфельна).

Нагадаємо, вчені з Техаського технологічного університету в ході дослідження з'ясували, що найкориснішою олією для серцево-судинної системи є соєва. Саме воно зміцнює серце, і сприяє зниженню "шкідливого" холестерину в кроки. Також продукт покращує обмінні процеси в організмі та позитивно впливає на роботу головного мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овоч варто додати в раціон, тому що він здатний знизити ризик серцевого нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини