Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка олія допомагає зміцнити серце і судини
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка олія допомагає зміцнити серце і судини

Дослідники з Техаського технологічного університету з'ясували, вживання якої олії допомагає зміцнити серце і судини

19 травня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Одна з найактуальніших проблем охорони здоров'я — боротьба з серцево-судинними захворюваннями, з якими стикаються люди різного віку. Але замість того, щоб лікувати ці проблеми, можна їм запобігти. Експерти визначили олію, яка в цьому допоможе.

Яка олія допомагає зміцнити серце і судини

Як зміцнити серце (фото з відкритих джерел)

Вчені з Техаського технологічного університету в ході дослідження з'ясували, що найкориснішою олією для серцево-судинної системи є соєва. Саме вона зміцнює серце і сприяє зниженню "шкідливого" холестерину в крові. Фахівці визначили, що часто випадки ішемічної хвороби серця викликані дефіцитом поліненасичених жирів омега-6 в організмі, а вони містяться саме в соєвій олії. В ході дослідження вони також з'ясували, що цей продукт не впливає на біомаркери запального процесу і не збільшує окислювальний стрес.

Крім цього, соєва олія сприяє зміцненню імунної системи, що дуже важливо на тлі пандемії коронавірусної інфекції. Також вона покращує обмінні процеси в організмі та позитивно впливає на роботу головного мозку.

Нагадаємо, що про користь авокадо відомо давно, адже цей продукт має велику кількість корисних властивостей. Експерти не раз говорили про те, що авокадо необхідно регулярно включати в раціон, адже крім поліпшення травлення і стану нервової системи, воно сприятливо позначається на роботі серця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що європейські кардіологи в ході досліджень з'ясували, що у людей, які страждають постійним недосипом, підвищується ризик інсульту й інших серцевих проблем на 11%. Експерти також заявили, що короткочасний сон, який триватиме 30-40 хвилин, не шкодить організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини